Programet e Studimit:
Kompanite Partnere:

Kriteret e pranimit të studentëve në FASTIP

për vitin akademik 2017-2018

 

1. Mbështetur në Ligjin nr.80/2015 "Për Arsimin e Lartë dhe Kërkimin Shkencor në Institucione të Arsimit të Lartë në Shqipëri" çdo individ që ka mbaruar me sukses arsimin e mesëm ka të drejtë të vazhdojë studimet universitare.

 


2. Që të jesh student i FASTIP maturantët/kandidatët duhet që:

 • Të kenë mestaren e shkollës së mesme mbi (gjashtë);
 • Të kenë notën e anglishtes në provimet e Maturës Shtetërore mbi (gjashtë);
 • Të marrin pjesë në konkursin e pranimit (testim me shkrim në gjuhën angleze dhe intervistë punësimi) që e zhvillojnë kompanitë partnere me FASTIP.

 


Procedura e pranimit

 

Të gjithë maturantët/kandidatët që dëshirojnë të ndjekin studimet në FASTIP duhet të kryejnë procesin e aplikimit online në portalin Matura Shtetërore online ku ndër 10 preferenca të përzgjedhin degë që FASTIP-i ofron:

 • Menaxhim i Bankave (program në gjuhën angleze)
 • Menaxhim i Ndërmarrjeve të Vogla dhe të Mesme (program në gjuhën angleze)
 • Menaxhim i Hoteleri-Turizmit (program në gjuhën angleze)


Ju bëjmë me dije që procedurën e aplikimit online duhet ta kryeni konform kritereve të cilat i gjeni në Kreun III, faqe 2 të Udhëzimit nr.15, datë 19 maj 2017 të MAS ku janë listuar qartë procedurat që çdo aplikant duhet të ndjekë përpara aplikimit online. Gjithashtu aplikimi online për raundin e parë do të realizohet sipas grafikut që e gjeni përsëri në Udhëzimin e MAS ose duke klikuar këtu.


Më tej në Website-in e FASTIP dhe në faqen zyrtare të FASTIP në Facebook, ne si fakultet, në datën 9 gusht 2017 do të publikojmë të gjithë listën emërore me të gjithë ata maturantë/kandidatë që kanë përzgjedhur degët e FASTIP-it.


Më datë 16 gusht 2017, ora 10:00 maturantët/kandidatët që kanë aplikuar për degën Menaxhim i Bankave duhet të paraqiten në mjediset e FASTIP me një dokument identifikimi (Kartë ID ose pasaportë) për të marrë pjesë në konkursin e pranimit (testim me shkrim në gjuhën angleze) që do të zhvillojë Banka Kombëtare Tregtare (partneri ynë strategjik që prej themelimit të FASTIP).


Më datë 17 gusht 2017, ora 10:00 maturantët/kandidatët që kanë aplikuar për degën Menaxhim i Ndërmarrjeve të Vogla dhe të Mesme duhet të paraqiten në mjediset e FASTIP me një dokument identifikimi (Kartë ID ose pasaportë) për të marrë pjesë në konkursin e pranimit (testim me shkrim në gjuhën angleze) që do të zhvillojë kompania më e mirë e telekomunikacionit në Shqipëri, Vodafone Albania.


Më datë 17 gusht 2017, ora 10:00 maturantët/kandidatët që kanë aplikuar për degën Menaxhim i Hoteleri-Turizmit duhet të paraqiten në mjediset e FASTIP me një dokument identifikimi (Kartë ID ose pasaportë) për të marrë pjesë në konkursin e pranimit (testim me shkrim në gjuhën angleze) që do të zhvillojë kompania që ofron shërbimin më të mirë hotelier dhe turistik siç është Kompleksi "Harmonia Hotels-Group".


Data e intervistës së punësimit do të caktohet nga kompania jo më vonë se 22 gusht 2017.


Për të gjithë ata aplikantë që kanë përzgjedhur degë të FASTIP dhe kanë arritur një marrëveshje me një kompani jo-partnere me FASTIP, gjatë periudhës 11 gusht deri më 22 gusht 2017 kanë të drejtë të testohen nga ajo kompani dhe të sjellin në FASTIP deklaratën të cilën mund ta shkarkoni këtu.


Pasi kompanitë të na përcjellin listat me fituesit e konkursit, FASTIP do të publikojë emrat e fituesve të raundit të parë duke i njoftuar që në datën 29 gusht 2017 të paraqiten në fakultet për t'u regjistruar me dokumentacionin e nevojshëm të cilin do ta bëjmë publik sapo të shpallen fituesit.
Publikohet ID e aplikantëve fitues në FASTIP:

 • Lista e aplikantëve fitues në programin e studimit Menaxhim i Bankave - shkarko
 • Lista e aplikantëve fitues në programin e studimit Menaxhim i Hoteleri-Turizmit - shkarko
 • Lista e aplikantëve fitues në programin e studimit Menaxhim i Ndërmarrjeve të Vogla dhe të Mesme - shkarko

 

                  Procesi i regjistrimit

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

NJOFTIME
 • 05.10.2011

  Kalendari Akademik 2013-2014

  me shume
 • 05.10.2011

  Rregullorja e studimeve dhe provimeve

  me shume
WEBMAIL

E-Mail

Password