FASTIP - Fakulteti i Studimeve te Integruara me Praktiken
Programet e Studimit:
Kompanite Partnere:

 


 

NJOFTIM për aplikantët që kanë përzgjedhur FASTIP-in

Maturantët që kanë  aplikuar për programin Menaxhim i Bankave (Program në Gjuhën Angleze) FASTIP, fakultet i Universitetit “Aleksandër Moisiu” Durrës, të paraqiten për konkursin me Bankën Kombëtare Tregtare (BKT) më datë 20 Gusht 2018 në godinën e FASTIP-it (Rr. Adria, pranë Urës së Dajlanit).

 

 

Maturantët që kanë  aplikuar për programin Menaxhim Hoteleri Turizëm (Program në Gjuhën Angleze) FASTIP, fakultet i Universitetit “Aleksandër Moisiu” Durrës, të paraqiten për konkursin me Harmonia Hotels Groupdatë 22 Gusht 2018 në godinën e FASTIP-it (Rr. Adria, pranë Urës së Dajlanit).

 

 

Maturantët që kanë  aplikuar për programin Menaxhim i Ndërrmarrjeve të vogla dhe të mesme (Program në Gjuhë Angleze) FASTIP, fakultet i Universitetit “Aleksandër Moisiu” Durrës, të paraqiten për konkursin me Vodafone Albaniadatë 22 Gusht 2018 në godinën e FASTIP-it (Rr. Adria, pranë Urës së Dajlanit).

 

Shënim: Konkursi përmban test në gjuhën angleze dhe intervistë punësimi.

 

 

Për më tepër informacion klikoni në:ð���fastip.edu.al

Në Facebook  ð���www.facebook.com/fakulteti.fastip.

Në Instagramð��� fakulteti_fastip_uamd_official.

 

Për t'u njohur me Udhëzimin e FASTIP për rekrutimin e studentëve për vitin akademik 2018-2019 klikoni KËTU

 

......................................................................................

 

 

...........................................................................................................................................

 

Fakulteti i Studimeve të Integruara me Praktikën (FASTIP) është një nga gjashtë fakultetet e Universitetit "Aleksandër Moisiu" Durrës.

 

Ky fakultet është hapur me Vendim të Këshillit të Ministrave nr. 827 datë 11.06.2008 "Për hapjen e Fakultetit të Studimeve të Integruara me Praktikën, pranë Universitetit "Aleksandër Moisiu" Durrës dhe për mënyrën e funksionimit të tij në periudhën kalimtare", i ndryshuar, dhe funksionon në bazë të sistemit dual të arsimimit, model i njëjtë me Akademitë Profesionale të Landit Baden-Würtemberg, Gjermani.


Fakulteti i Studimeve të Integruara me Praktikën (FASTIP) ofron studime universitare duale Bachelor në:

 • Menaxhim i Bankave 
 • Menaxhim i Hoteleri-Turizëm
 • Menaxhim i Ndërmarrjeve të Vogla dhe të Mesme


Çdo student që përzgjedh njërin nga programet e studimit që FASTIP ofron, përfiton:

 

1. Mësimdhënie cilësore nga profesorë të huaj dhe vendas

- Njohuritë më bashkëkohore të mësimdhënies i ofrohen studentëve të FASTIP nga profesorët e ftuar ndërkombëtarë dhe profesorët e brendshëm me eksperiencë të shkëlqyer akademike.


2. Garanci punësimi në profesion 

- Mbi 95% e studentëve të diplomuar në FASTIP janë punësuar direkt në kompaninë ku janë trajnuar profesionalisht për tre vite me rradhë.


3. Kurrikula në koherencë të plotë me nevojat e tregut

- Kurrikulat e FASTIP janë hartuar nga një grup pune me ekspertë të huaj (ekspertë të GIZ-Albania) dhe ekspertë vendas në përputhje me rezultatet e studimit të tregut.


4. Njohje dhe përdorim i gjuhës angleze si gjuhë pune 

- Mbi 60% e orëve mësimore në FASTIP zhvillohen në gjuhën angleze.

 

5. Përvojë pune në profesion që në muajt e parë të fillimit të studimeve në FASTIP

- Falë raportit 50% teori në auditoret e FASTIP dhe 50% trajnim profesional në kompani arrihet që studenti të fitojë përvojë pune që sapo fillon studimet në këtë fakultet.

 

6. Ofertë punësimi në profesion

- Rekrutimi i studentëve realizohet përmes një konkursi pranimi (testim në anglisht + intervistë punësimi). Kompanitë janë ato që rekrutojnë studentët tanë duke u dhënë statusin e dyfishtë: student dhe i punësuari i kompanisë në të njëjtën kohë.

 

Menjëherë pas përfundimit të programit tre vjeçar të studimit, studenti i FASTIP merr në dorë:

 • Diplomën Bachelor (diplomë me 180 kredite lëshuar nga Universiteti "Aleksandër Moisiu" Durrës), me të cilën ka mundësi të vazhdojë studimet në programe Master brenda apo jashtë vendit,
 • Kontratën e punës nga kompania ku ka zhvilluar trajnimin profesional për tre vite me rradhë.

 

SEPSE FASTIP ËSHTË ZGJEDHJA MË E MIRË

PËR KARRIERËN TUAJ PROFESIONALE!!!

 


Klikoni për të parë Videon e FASTIP në Youtube

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

NJOFTIME
 • 05.10.2011

  Kalendari Akademik 2013-2014

  me shume
 • 05.10.2011

  Rregullorja e studimeve dhe provimeve

  me shume
WEBMAIL

E-Mail

Password